Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z kury 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
ryż 2 saszetki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury z ryżem

Mięso starannie umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Zagotować. Zabrać powstałą pianę. Marchew, pietruszkę i cebulę obrać. Marchew i pietruszkę pokroić na kawałki. Wrzucić do rosołu. Cebulę wrzucić w całości. Dodać kucharek i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć porcję ryżu, zalać rosołem, doprawić solą oraz pieprzem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 14.06.2012 13:18
ciekawy
Marko 06.06.2012 18:39
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak