Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury na ostro

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis dla wielbicieli pikantnych smaków - rosół z kury na ostro. Rosół z dodatkiem papryczki chili.

Składniki:

kura rosołowa 1/2 szt.
włoszczyzna 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 5 szt.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
papryczka chili 1 szt.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury na ostro

Kurę pogotować aż będzie miękka. Odcedzić. Do wywaru włożyć włoszczyznę i przyprawy. Pogotować 45 minut. Dodać papryczkę i doprawić do smaku. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emir 31.03.2023 02:16
w ogóle nie ostre
Doradca Smaku 04.04.2023 14:56
1 papryczka chili na rosołek to za mało? Możesz dodać więcej, ale... już na własną odpowiedzialność ;)
mamusia1 13.10.2013 09:23
dobry na kaca
[email protected] 02.07.2012 18:32
Pyszne
usmiech 05.11.2010 19:42
dobre
Beata73 02.08.2010 18:02
super!!
Beata73 02.08.2010 18:01
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak