Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kluskami lanymi i kulkami mięsnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna 1 sztuka
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
mięso mielone 1/2 kilograma
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżi
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kluskami lanymi i kulkami mięsnymi

Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy udka, włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy aż udka będą miękkie. Pamiętamy o usunięciu szumowiny. Mięso mielone mieszamy z 2 jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy małe kulki mięsne. Następnie wrzucamy do gotującej wody, gotujemy aż wypłyną jeszcze przez 25 minut. Teraz robimy kluski lane. 2 jajka mieszamy z 4 łyżkami mąki pszennej. Wrzucamy na gotującą wodę. Podajemy kluseczki z rosołem i kulkami mięsnymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 06.10.2013 00:06
pyszny rosołek:)
Botwinka 21.10.2012 12:20
fajny
Rafał10 19.09.2012 09:11
rosołek teściowej :)
Konczi 11.09.2012 08:40
domowe jedzonko
rosik93 10.09.2012 23:55
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak