Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z karpia z lubczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
lubczyk 3 spore gałązki
woda 2 litry
sól 2 łyżeczki
pieprz do smaku
cebula 1 mała
karp 1 szkielet i głowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z karpia z lubczykiem

Kroki postępowania

1
Wyfiletuj karpia.
Krok 1 - Rosół z karpia z lubczykiem foto
2
Włoszczyznę (bez kapusty) oczyść i obierz. Szkielet karpia wraz z głową zalej zimną wodą, dodaj sól i przygotowaną włoszczyznę oraz 3 spore gałązki lubczyku. Cebulę przekrój na pół i przypal na blasze, dodaj do wywaru. Gotuj przez godzinę, półtorej.
Przecedź.
Krok 2 - Rosół z karpia z lubczykiem foto
3
Podawaj z ugotowanym osobno makaronem i kawałkiem marchewki z rosołu.
Krok 3 - Rosół z karpia z lubczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 15.10.2012 08:48
nigdy nie jadłam zupy rybnej, muszę to koniecznie nadrobić
Andysz 15.10.2012 07:06
muszę wypróbowac;]
Betka 15.10.2012 07:02
super;)
Bernadeta1 15.10.2012 01:01
super,nigdy nie robiłam ale muszę wypróbować
Adamorek 15.10.2012 00:37
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak