Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z karpia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
makaron nitki
natka pietruszki
karp 3 głowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z karpia

Wodę zagotowujemy w garnku,gdy zawrze wrzucamy głowy karpia dobrze wyczyszczone i obraną,opłukaną włoszczyznę, polecam dać dużo pory. Dorzucamy ziele angielskie (3-4 ziarna) i 2 liście laurowe,dajemy soli do smaku. Gotujemy około 30-60 minut,pod koniec gotowania dajemy trochę Kucharka. Wyciągamy miękką marchew,resztę odcedzamy.Marchew kroimy w kostkę. Makaron nitki gotujemy w lekko osolonej wodzie,odcedzamy.
Rosół podajemy z makaronem i gotowe. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isana 20.12.2016 22:53
Tak, rosół z Karpia w mojej rodzinie od trzeciego pokolenia wstecz względem mnie < 63 > jest podawany jako pierwsze danie na stole wigilijnym + do tego z kromkami bułki paryskiej, wrocławskiej - po prostu palce lizać. Mój przepis gotowania jest zbliżony do tego podanego wyżej - za kilkanaście godzin podam jak i co robię ja .
Monika111 02.12.2012 21:21
Polecam nie tylko na Wigilię :)
ewelinapac 02.12.2012 21:19
fajny pomysl
Goya 02.12.2012 20:55
nie jadłam
Kekerboom 02.12.2012 20:50
ciekawa zupa , super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak