Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z karpia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 800 g
włoszczyzna 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
cebula 1 mała
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z karpia

warzywa umyć obrać zalać wodą i gotować karpia pokroić w dzwonki włożyć do wywaru włożyć przyprawy zrumieniona cebulę i gotować około 25 minut miękka rybę wyjąć oddzielić mięso od kości pokroić w kostkę wywar przecedzić dodać białko roztrzepać trzepaczką i podgrzewać do zagotowania rosół doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak