Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki z Azjatycką nutką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 150 gram
udka z kaczki 1 sztuka
por zielona część
marchewka 1 sztuka
cebula 1 mała
seler 50 gram
pieczarki 5 sztuk
sól i pieprz
sos sojowy
imbir 2 plasterki
oliwa 1 łyżka
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki z Azjatycką nutką

Mięso kacze umyć, oczyścić. Cebule i czosnek posiekać w kostkę. Mięso, cebulę i czosnek zalać ok. 2,5 l wody, zagotować na małym ogniu. Po 30 minutach doprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokrojone w kostkę podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać je do wywaru. Gotować około 2,5 godziny.
Marchew, seler oraz por pokroić w słupki, dodać do wywaru. Gotować 20 minut. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, solą oraz posiekanym imbirem. Mięso obrać z kości, pokroić w kostkę i dorzucić do rosołu. Podawać z ugotwanym makaronem.
Makaron ugotować według przepisu "al dente"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.01.2016 17:17
ciekawy smak
w mojej kuchni 02.01.2016 21:05
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak