Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki, królika i gołębia.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik ok. 1,5 kg
gołąb 1 sztuka
marchew 2 średnie
pietruszka 1 średnia
por 0,5 sztuki
seler 0,5 sztuki
cebula 0,5 sztuki
Koperek suszony Prymat ok. 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw szczypta
woda
kaczka 1-2 korpus

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki, królika i gołębia.

- kaczkę, królika i gołębia zalać wodą, zagotować
- do gotującego rosołu dorzucić warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora kroimy w talarki, połówkę selera dzielimy na pół, cebulę podpiekamy na ogniu, gotujemy wszystko do miękkości
- gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku solą i Kucharkiem
- na koniec wsypać koper, pogotować chwilę i rosół gotowy
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.01.2014 21:27
smaczne danie rozgrzewające
Michał2 08.01.2014 21:03
wspaniały rosołek
Marta17 02.12.2013 18:39
bardzo lubię rosół
Duusiak 02.12.2013 09:28
wypasiony rosół :D
Cranberry 02.12.2013 09:00
pyszny rosołek
sara1 02.12.2013 08:49
ciekawa mieszanka mięs,wygląda smacznie
Katarzyna54 01.12.2013 22:45
bardzo lubię taki rosół
usmiech 01.12.2013 22:33
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak