ROSÓŁ Z KACZKI

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1-1,5 kilogram
  • marchewka

    3 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1/2 sztuka
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • liść lubczyku

    1 łyżka
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Kaczkę umyć i podzielić na części, wymoczyć w wodzie. W dość dużym garnku zagotować ok 4 litry wody, wrzucić części kaczki, dodać sól. Warzywa obrać i podzielić na mniejsze kawałki, wrzucić do gotującego się mięsa. Dodać przyprawy.

2/ Rosół gotować na małym ogniu tak aby tylko mrugał. Najlepiej 3-4 do nawet 6 godzin. Podawać z makaronem, posypany świeżą natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 18.03.2015 17:08
Uwielbiam! :)
wyattearp 18.03.2015 14:22
lubię rosołki
R'n'G Kitchen 18.03.2015 12:48
Uwielbiamy taki <3
Pyszota 18.03.2015 12:39
super przepis
Skotka 18.03.2015 12:25
Chętnie wpadłabym na ten pyszny rosołek:)
bertpvd 18.03.2015 12:18
świetny przepis
aginaa 18.03.2015 10:57
pyszny jest taki rosołek
Futka 18.03.2015 10:44
Przepyszny i aromatyczny rosołek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat