Rosół z indyka

Rosół z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3
  • pietruszka

    3
  • seler

    1
  • kapusta biała

    3 liście
  • pół cebuli

  • zioła

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody. To gotujemy 20 min. Następnie zbieramy szumowiny. Włoszczyznę kroimy wrzucamy do garnka. gotujemy 10 min dodajemy pokrojoną kapustę oraz cebulę. Gotujemy 30 min. Doprawiamy ziołami, solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 13.02.2012 13:32
uwielbiam i zawsze gotuję z indyka
Justyna Jussstiii 01.01.2012 15:36
super polecam
halinka1011 30.12.2011 18:02
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat