Rosół z grillowaną cebulką

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Każdy rosołek jest bardzo smaczny z różnymi dodatkami, liściem laurowym czy zielem angielskim albo tylko z włoszczyzną, ale cebulka jest obowiązkowym składnikiem a grillowana daje nam dodatkowo piękny kolorek.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kura lub duży kurczak

    0.5 sztuki
  • pałki z kurczaka

    3 sztuki
  • wołowina

    30 dag
  • por

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    2 sztuki
  • cebula

    1.5 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Marchew obieramy, płuczemy i dodajemy do pyrkającego rosołu. Dodajemy też umytą zieleninę, trochę solimy i gotujemy na maleńkim ogniu. Cebulę opiekamy u mnie grillowana dość mocno i dodajemy do rosołu. Całość gotujemy ok. 2 1/2 godz.Doprawiamy do smaku (można wyjąć mięso i dodatki) i podajemy z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat