Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kura 1/2
włoszczyzna
cebula 1
makaron nitki
kolendra
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
fasola Jaś
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z fasolą

Kurę umyć i włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą i gotować na minimalnym ogniu do miękkości. MA SIĘ TYLKO PYRLIĆ - TO WAŻNE, ŻEBY ROSÓŁ BYŁ KLAROWNY.

Na patelni (bez tłuszczu) przypalić pokrojoną w ćwiartki cebulę. Wyjąć mięso, wrzucić do garnka przypaloną cebulę, włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Ugotować do miękkości na minimalnym ogniu (nie może wrzeć!) Wyjąć cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ugotować fasolę i makaron. Dodać do gorącego rosołu, przyozdobić kolendrą i gotowe! SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata68
Beata68 08.06.2013 17:25
Jeszcze czegoś takiego nie jadłam!Fajny pomysł!
galo90 06.05.2013 10:40
swietny przepis!
migotka28 29.04.2013 20:28
jeszcze nie jadłam rosołu z fasolą
miki47 29.04.2013 13:08
smakowicie, mniam
idealme 29.04.2013 12:20
przepis ze śląska :)
Olga_SK 29.04.2013 11:33
ciekawy przepis - pierwszy raz widzę takie połączenie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak