Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z czarnej kaczki z kluskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szyja od kaczki +korpus 1 szt.
kacze skrzydła 2 szt.
marchew 4 szt.
por
seler naciowy 3 liście
pietruszka nać i korzeń
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 1 szkl.
sól szszczypta
woda

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z czarnej kaczki z kluskami

mięso wyczyścić umyć i pokroić na porcje włożyć do garnka wlać wodę i zagotować,odszumować wrzucić umyte i pokrojone warzywa doprawić kucharkiem do smaku ponownie zagotować.Jak się zagotuje to zmniejszyć płomień i gotować tak długo aż mięso będzie miękkie.Tuż przed końcem gotowania w naczyniu przygotować ciasto na kluski wymieszać mąkę z wodą i solą aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Z gotującego się rosołu wyjąć ugotowane mięso a w pozostałym rosole ugotować kluski z przygotowanego ciasta,nalewać porcje na talerze i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.01.2014 12:22
Idealny na niedzielę
IZABELA29 11.11.2013 12:38
z kaczki mi nie smakuje
Wacław 11.11.2013 10:21
lubie rosół ale z kaczki jeszcze nie jadłem
Motorek 15.08.2013 10:29
wyśmienity rosołek
IKrakowianka 16.07.2013 21:14
smaczny obiad
caralajna 01.11.2012 07:37
pyszna zupa, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak