Rosół z bażnata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litra
  • włoszczyzna

    1 opakowanie
  • kapusta włoska

    1 mała
  • natka pietruszki

    1 szczypta
  • cebula

    1 mała
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • przyprawa do zup

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić bażanta omyć podzielić na części zalać wodą posolić gotować na małym ogniu pod przykryciem pod koniec dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz rumieniona na płycie cebulę a także podróbki serca i żołądki mięso wyjąc rosół przecedzić doprawić do smaku podawać z makaronem posypać natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat