Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z bażanta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
porcja rosołowa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieprz ziarnisty 5 sztuk
makaron grube wstążki 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z bażanta

Kawałki bażanta płuczemy w zimnej wodzie. wkładamy do garnka wraz z cebulą i przyprawami. Zalewamy zimną woda i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy "szum" i wkładamy resztę warzyw prócz czosnku. Gotujemy 2-2,5 godziny. 5 minut przed końcem wyjmujemy por oraz cebulę i dodajemy ząbki czosnku. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Rosół doprawiamy sola i ewentualnie pieprzem i podajemy z gorącym makaronem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.08.2013 14:26
takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak