Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy inaczej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podstawowe

ligawa wołowa 500 g
oliwa 2 łyżki
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
szpinak 250 g
bulion warzywny 1,5 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
cynamon 1 szczypta

do podania

natka pietruszki
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy inaczej

Do dużego garnka wlewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy na niej posiekane w plasterki ząbki czosnku i cebulę pokrojona w kostkę. Gdy warzywa się przesmaża dodajemy posiekane w sporą kostkę mięso, marchew oraz pietruszkę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podlewamy bulionem, dokładamy 3-4 listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (przynajmniej 60 minut). Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze przez 4-5 minut. Doprawiamy do smaku cynamonem, sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem ryżu, obficie posypane natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 06.07.2017 22:09
bardzo dziękuję :)
w mojej kuchni 02.07.2017 17:12
dla mnie dobry rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak