Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kilogram
marchewka 3 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
natka pietruszki 1/4 pęczka
liście selera 2 gałązki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
cebula 2 sztuka / małe
czosnek 3 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
Goździki całe Prymat 4 sztuka
sól do smaku
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać, opłukać.
Krok 1 - Rosół wołowy foto
2
Przełożyć do garnka z mięsem.
Krok 2 - Rosół wołowy foto
3
Dodać liść laurowy, ziarna pieprzu, gałązki selera i pietruszki oraz cebulę i czosnek. Ponownie zagotować i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować tak kolejną godzinę lub dłużej.
Krok 3 - Rosół wołowy foto
4
Gotowy rosół doprawić do smaku solą i tymiankiem.

Mięso i warzywa wyjąć z garnka, a rosół przecedzić przez gęste sitko.
Krok 4 - Rosół wołowy foto
5
Podawać pierożkami z mięsem, makaronem lub kluseczkami.
Krok 5 - Rosół wołowy foto
6
Rosół podawać gorący posypany posiekaną natką pietruszki.
Krok 6 - Rosół wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.10.2015 11:26
smakowicie wygląda ten rosołek
Ewelina1991 21.10.2015 08:28
dobry rosołek
Iwusia 20.10.2015 23:00
smaczny rosołek
Joannasz3190 20.10.2015 21:19
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak