Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na wywar

mięso wołowe 700 g
włoszczyzna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
woda zimna 4 l
cebula biała 1 szt

Dodatki do rosołu

makaron nitki 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy

Mięso wołowe myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zając 20-30 minut. W między czasie obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, połowę białej cebuli kroimy i wrzucamy do garnka. Gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy liść laurowy 2-3 sztuki, pieprz w ziarnach. Cały proces gotowania powinien trwać około 2h.

Gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją. Dodajemy do zupy.

Dekorujemy pociętą w paseczki marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 19.02.2015 16:20
uwielbiam rosołek mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak