Rosół wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szponder wołowy

    800 g
  • marchew

  • pietruszka

  • seler korzeniowy

    mały
  • kapusta włoska

    kawałek
  • cebula

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    kilka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • natka pietruszki

  • Przyprawa do rosołu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć ,zalać 1,5 l zimnej wody ,doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Usunąć szumowiny i pianę. Dodać oczyszczone i oskrobane warzywa ,sól ,pieprz ziarnisty ,liść laurowy i ziele angielskie. Co jakiś czas dolewać zimnej wody. Kiedy mięso jest miękkie ,wyjąć je wraz z warzywami i przyprawić. Dodać cebulę i gotować jeszcze 30 min. Ugotowane warzywa pokroić ,dodać do rosołu. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 03.01.2015 13:43
rosołek pierwsza klasa
ONY_za_kare 02.01.2015 10:20
pyszny rosołek
Katarzyna59 30.12.2014 16:51
taki jest najlepszy
Jadwiga/Jaga85 30.12.2014 15:47
Pyszny rosołek
Justi2401 30.12.2014 14:44
Idealny rosołek na tą srogą zimę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat