Rosół wołowy

Rosół wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szponder wołowy

    800 g
  • marchew

  • pietruszka

  • seler korzeniowy

    mały
  • kapusta włoska

    kawałek
  • cebula

  • pieprz czarny ziarnisty

    kilka
  • ziele angielskie całe

    2 szt
  • liść laurowy

  • natka pietruszki

  • Przyprawa do rosołu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć ,zalać 1,5 l zimnej wody ,doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Usunąć szumowiny i pianę. Dodać oczyszczone i oskrobane warzywa ,sól ,pieprz ziarnisty ,liść laurowy i ziele angielskie. Co jakiś czas dolewać zimnej wody. Kiedy mięso jest miękkie ,wyjąć je wraz z warzywami i przyprawić. Dodać cebulę i gotować jeszcze 30 min. Ugotowane warzywa pokroić ,dodać do rosołu. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wyattearp

03.01.2015 13:43
rosołek pierwsza klasa

ONY_za_kare

02.01.2015 10:20
pyszny rosołek

Katarzyna59

30.12.2014 16:51
taki jest najlepszy

Jadwiga/Jaga85

30.12.2014 15:47
Pyszny rosołek

Justi2401

30.12.2014 14:44
Idealny rosołek na tą srogą zimę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat