Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga woła 1/2 kg
włoszczyzna porcja
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula szt
ziele angielskie szt
woda 1.5 l
Liść laurowy suszony Prymat szt

Przepis i sposób przygotowania na: rosół wołowy

Mięso umyj,zalej zimną wodą,gotuj zbieraj z niego szumowiny.Następnie dodaj pokrojoną i obraną włoszczyznę,cebulę,liść i ziele angielskie oraz przyprawy do smaku.Gotuj rosół na wolnym ogniu aż do miękkości mięsa i warzyw.Podawaj z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.07.2012 21:23
kiedy dodać warzywa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak