Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy
Jak zrobić rosół wołowy?
- użyj różnych części mięsa wołowego, np. pręgi wołowej, golenia czy szpondra;
- dodaj włoszczyznę - do rosołu wołowego możesz dodać tyle warzyw ile chcesz. Dzięki temu rosół jest bogaty smaku i wyborny!;
- dodaj przyprawy: ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy oraz liść lubczyku;
- dodaj świeże zioła - przede wszystkim lubczyk;
- gotuj go długo 2-3 godziny, niech "pyrka" na gazie.
Rosół wołowy przepis:
Oczyścić warzywa i pokroić w kawałki. Dołożyć do garnka, kiedy wywar gotował się przynajmniej godzinę. Doprawić solą i uniwersalną przyprawą warzywną. Gotować na minimalnym płomieniu przez 3 godziny.
Podawać z dowolnym makaronem, całymi ziemniakami, lanymi kluskami albo makaronem naleśnikowym.