Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    700 g
  • bulion warzywny

    750 ml
  • bulion drobiowy

    750 ml
  • marchewki

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler korzeniowy

  • por (biała część)

  • masło klarowane

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1/3 łyżeczki
  • liść laurowy

  • ziele angielskie całe

    kilka
  • makaron

    4 łyżki (drobny)
  • przyprawa do zup

  • Przyprawa do rosołu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min.
W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i przyprawą do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wwwiolka

08.01.2015 15:55
Super przepis.

erym

08.01.2015 14:01
zupelnie inna odslona, super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat