Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 700 g
bulion warzywny 750 ml
bulion drobiowy 750 ml
marchewki 2 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy
por (biała część)
masło klarowane 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat kilka
makaron 4 łyżki (drobny)
przyprawa do zup
Przyprawa do rosołu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami


Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min.
W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.01.2015 15:55
Super przepis.
erym 08.01.2015 14:01
zupelnie inna odslona, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak