Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po redaktorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dag
woda 2,5 L
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
migdały 5-8 szt
krewetki 10 dag
natka pietruszki
sól
kminek Prymat
czosnek
Papryka słodka mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
curry
kurkuma

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po redaktorsku

Mięso umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane, dekoracyjnie pokrajane warzywa i ugotować do miękkości. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Mięso wyjąc, a do rosołu dodać migdały, krewetki oraz starte przyprawy, chwile pogotować, doprawić do smaku. Podawać z makaronem i posypany posiekaną natka pietruszki. Mięso spożytkować do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak