Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół orientalny z kaczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kaczka średnia
seler naciowy średni
pasternak 2 duże
por mały
marchewka duża
olej sezamowy
anyż gwiazdki 1 szt.
czosnek mała główka
papryczka chili
brokuł mały

Dodatki

kukurydza konserwowa
makaron chiński błyskawiczny
mleko sojowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół orientalny z kaczki

Kaczkę umyć, pokroić na porcje, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Dodać cały anyż, główkę czosnku przekrojoną w poprzek oraz warzywa. Gotować ok. 3 godziny na małym ogniu. Przed końcem gotowania dodać różyczki brokuła i doprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem oraz olejem sezamowym. Gotować 10 minut, aby brokuł lekko zmiękł.

Gotowy rosół odcedzić, namoczyć w gorącym błyskawiczny makaron chiński (można go też osobno przygotować w osolonej wodzie).
Nalać na talerze i dołożyć kukurydzę i różyczki brokuła.
Tuż przed podaniem lekko zabielić mlekiem sojowym i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak