Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na skrzydełkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
marchew 1 średnia
pietruszka 1 średnia
por 1 mały
ziele angielskie 4 szt
chili 2 suszone
woda
sól
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki do dekoracji
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 średni
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na skrzydełkach

Kroki postępowania

1
Srzydełka zalewamy taką ilością zimnej wody, aby zostały tylko lekko przykryte. Wodę zagotowujemy, lekko solimy i zmniejszamy ogień, aby woda tylko lekko \"bulgotała\". W razie potrzeby dolewamy w trakcie gotowania odrobinę wody.
Krok 1 - Rosół na skrzydełkach foto
2
Warzywa obieramy i dokładnie płuczemy. Na całej długości marchewki nożykiem do dekoracji warzyw i owoców wycinamy rowki i następnie kroimy marchewkę w talarki.
Krok 2 - Rosół na skrzydełkach foto
3
Gdy skrzydełka będą się już gotować około 2,5 godziny, ściągamy burzyny, dodajemy warzywa (w tym tylko zielone liście pora), ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty oraz suszone papryczki chili.
Krok 3 - Rosół na skrzydełkach foto
4
Gotujemy rosół do czasu aż warzywa będą miękkie, doprawiamy do smaku kucharkiem. Podajemy z cienkim makaronem, udekorowany talarkami z białej części pora, kwiatkami z marchewki oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
Krok 4 - Rosół na skrzydełkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.01.2014 17:50
ha ha ha rosol na 6 skrzydelkach
Mariusz10 14.05.2012 18:04
pyszny rosół
pacpaw 13.03.2012 18:24
podany wspaniale, a szkoda by było go zjeść
Jarlin 22.01.2012 19:19
lubię taki chudy rosołek...
Maniek2 01.01.2012 17:51
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak