Rosół na indyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka zielona

    1 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • makaron

  • seler

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko z indyka myjemy wrzucamy do garnka zalewamy wodą . Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Wrzucamy do gotującego się mięsa . Cebulę obieramy i przekrawamy na pół , przypalamy na palniku i dodajemy do zupki. Gdy warzywa zmiękną , doprawiamy do smaku kucharkiem oraz 5 minut przed końcem wrzucamy zieloną nać pietruszki . Podajemy z ulubionym makaronem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 22.06.2013 15:03
U mnie musi być co niedzielę
Seba 04.11.2012 12:07
pyszniutki
adelajda 16.08.2012 07:46
z samego indyka nie robiłam! muszę spróbować !
Wafelek2601 14.08.2012 09:32
Pyszny rosołek
wojtek5 13.08.2012 09:46
na indyku nie robilem nigdy rosolu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat