Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na indyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka zielona 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
makaron
seler

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na indyku

Udko z indyka myjemy wrzucamy do garnka zalewamy wodą . Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Wrzucamy do gotującego się mięsa . Cebulę obieramy i przekrawamy na pół , przypalamy na palniku i dodajemy do zupki. Gdy warzywa zmiękną , doprawiamy do smaku kucharkiem oraz 5 minut przed końcem wrzucamy zieloną nać pietruszki . Podajemy z ulubionym makaronem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.06.2013 15:03
U mnie musi być co niedzielę
Seba 04.11.2012 12:07
pyszniutki
adelajda 16.08.2012 07:46
z samego indyka nie robiłam! muszę spróbować !
Wafelek2601 14.08.2012 09:32
Pyszny rosołek
wojtek5 13.08.2012 09:46
na indyku nie robilem nigdy rosolu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak