Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół kurczak-indyk

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1 sztuka
włoszczyzna do smaku
sól 1 łyżka
porcja rosołowa z indyka gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół kurczak-indyk

Rosół kurczak-indyk
Porcja rosołowa z indyka 500g, 1 korpus z kurczaka.
Do wrzącej wody wrzucamy pokrojone: Porcja rosołowa z indyka 500g, 1 korpus z kurczaka.
Wsypujemy kilka ziaren pieprzu Prymat i płaską łyżkę soli. Gdy mięso zrobi się miękie wrzucamy włoszczyznę: 2-3 pietruszki korzeń, 3-4 marchewki, seler korzeń, porę, cebulę. Trochę pokrojonej natki pietruszki, parę liści selera i lubczyku. Można dodać także osobno ugotowane w solonej wodzie żołądki.
Na talerzu makaron posypujemy pieprzem ziołowym prymat i posiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.12.2012 07:55
mm na pewno smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak