Rosół inaczej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka zielona

  • koperek

  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1-2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • kapusta

    kawałek
  • ćwiartka z kurczaka

  • mięso wołowe

    kawałek
  • sól

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • ravioli

    1/2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tradycyjny rosół może się znudzić, więc zamiast tradycyjnego makaronu proponuję ravioli z serem. Rosół gotujemy wg swojego przepisu, mój jest tutaj: Wodę zagotować z mięsem, zebrać z powierzchni pianę i brudy,jakie się wytworzą.Włożyć obrane warzywa w całości, przyprawy i gotować do miękkości.Cebulę wcześniej przeciąć na pół,przypiec na palniku.Doprawić do smaku.Podawać z makaronem lub czysty.Rosół powinno się gotować na małym ogniu kilka godzin! Ravioli ugotować, dodać do czystego rosołu, posypać pietruszką i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Miki 11.05.2012 15:31
fajny
[email protected] 22.03.2012 11:37
Ale super
kniebieska 20.03.2012 14:55
rosołek
Margo1 17.01.2012 07:04
pyszny jak widać
Margo1 17.01.2012 07:04
pyszny jak widać
gosia47-47 14.08.2011 10:13
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat