Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy rozgrzewający

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 700 g
skrzydełka kacze 400 g
podroby z kurczaka 300 g
marchewka 500 g
seler korzeniowy kawałek
seler naciowy 5 łodyg
cebula biała opalona
imbir średni kawałek
czosnek ząbki 4-5 szt.
por do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
Goździki całe Prymat 2 szt.
Cynamon cały Prymat kawałek
kapusta pekińska kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy rozgrzewający

Ćwiartki kurczaka umyć, oczyścić i przekroić na połowę - ułożyć na dnie garnka.
Umyć skrzydła z kaczki oraz podroby i dołożyć do garnka.
Warzywa umyć, pokroic, ułożyć na mięsie. Dodać liście laurowe, cynamon, ziele angielskie, goździki, czosnek i pokrojony dowolnie imbir.
Wszystko zalać zimną wodą i zagotować - zmniejszyć płomień, odszumować, gotować do czasu, aż powstanie aromatyczny wywar.
Dodać do smaku warzywnej przyprawy, nieco ziołowej soli i aż świeżo zmielonego pieprzu.
Gotować jeszcze godzinę na minimalnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.11.2015 08:48
Idealny na jesienno-zimowe chłody :) Nie ma jak domowy rosół :)
w mojej kuchni 19.11.2015 18:35
pyszne danie obiadowe
Motorek 19.11.2015 12:33
Bardzo apetyczny
Futka 19.11.2015 09:42
Doskonały i smakowity rosołek na chłodne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak