Rosół drobiowy rozgrzewający

Rosół drobiowy rozgrzewający

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    700 g
  • skrzydełka

    kacze 400 g
  • podroby z kurczaka

    300 g
  • marchewka

    500 g
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • seler naciowy

    5 łodyg
  • cebula biała

    opalona
  • imbir

    średni kawałek
  • czosnek ząbki

    4-5 szt.
  • por

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    2 szt.
  • Cynamon cały Prymat

    kawałek
  • kapusta pekińska

    kilka liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ćwiartki kurczaka umyć, oczyścić i przekroić na połowę - ułożyć na dnie garnka.
Umyć skrzydła z kaczki oraz podroby i dołożyć do garnka.
Warzywa umyć, pokroic, ułożyć na mięsie. Dodać liście laurowe, cynamon, ziele angielskie, goździki, czosnek i pokrojony dowolnie imbir.
Wszystko zalać zimną wodą i zagotować - zmniejszyć płomień, odszumować, gotować do czasu, aż powstanie aromatyczny wywar.
Dodać do smaku warzywnej przyprawy, nieco ziołowej soli i aż świeżo zmielonego pieprzu.
Gotować jeszcze godzinę na minimalnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 20.11.2015 08:48
Idealny na jesienno-zimowe chłody :) Nie ma jak domowy rosół :)
w mojej kuchni 19.11.2015 18:35
pyszne danie obiadowe
Motorek 19.11.2015 12:33
Bardzo apetyczny
Futka 19.11.2015 09:42
Doskonały i smakowity rosołek na chłodne dni :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat