Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
cebula 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
seler 1 sztuka
pieprz kolorowy 5 ziarenek
ziele angielskie 5 ziarenek
kostki rosołowe 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową zalewamy wodą, wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Krok 1 - Rosół drobiowy foto
2
Następnie wrzucamy obrane i umyte warzywa i gotujemy nadal.
Krok 2 - Rosół drobiowy foto
3
Kolejno do wywaru dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Rosół drobiowy foto
4
Gdy warzywa zmiękną rosół jest już gotowy.Należy usunąć wówczas z garnka mięso i warzywa. Danie to najlepiej smakuje z kluskami lanymi, smacznego!
Krok 4 - Rosół drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 16.10.2012 17:43
Rosołek i do tego z kluskami lanymi... :) Mama zawsze taki robi - pycha! :)
Andysz 16.10.2012 08:07
rosołek, pycha;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak