Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo- wołowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udko z kurczaka 1 szt
wołowina z kością 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
por 1/4 małego kawałka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól i pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki 5 łyżeczek
Liść lubczyku suszony Prymat 2 duże sztuki

Makaron

mąka pszenna 50 dag
jajko 3 szt
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo- wołowy

Mięso drobiowe i wołowe myjemy i zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Marchewkę, selera, i pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Pora dodajemy w całości. Gotujemy około 1,5 godziny na wolnym ogniu, 30 minut przed końcem gotowania dodajemy liść lubczyku i natkę pietruszki doprawiamy przyprawą uniwersalną
2. Mąkę przesiewamy na stolnicę ,wbijamy jajka, wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Ugniatamy ,aż ciasto będzie jednolite i elastyczne ,a następnie przykrywamy folią na 15 minut ,aby odpoczęło.Ciasto dzielimy na połowę i obie części wałkujemy na cienkie placki. Potem kroimy cienko nożem lub maszynką do makaronu.Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut.Po odcedzeniu hartujemy w zimnej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 22.06.2017 17:31
coś, co bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak