Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo - wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

rostbef wołowy 400 g
skrzydełka z indyka 1 szt.
marchewka 3 szt.
pietruszka 2 szt.
seler korzeniowy 1/4 szt.
por 1/4 szt.
kapusta włoska 4 liście
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 4 ziarenek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
sól i pieprz

Dodatkowo

pietruszka zielona
makaron nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo - wołowy

Mięso umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Gdy na powierzchni zaczną się pojawiać szumowiny należy je zebrać. Do mięsa dodać obrane warzywa, a także przyprawy - ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty i Kucharek. Gotować na małym ogniu przez ok 2-3h. Pod koniec gotowania sprawdzić czy zupa jest dość słona, można jeszcze przyprawić solą i pieprzem. Po zakończeniu gotowania rosół przecedzić przez sito. Część warzyw można pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Rosół podawać z makaronem i posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.05.2016 16:33
bardzo lubie rosół
Ela15 06.02.2016 12:25
bardzo smaczny
Wacław 27.01.2016 19:46
mój ulubiony niedzielny rosół :-)
Marta1986 27.01.2016 19:02
zdrowy i smaczny
Babeczka35 27.01.2016 18:19
Smaczny rosołek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak