Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo - wołowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży korpus z kurczaka 1
ze skrzydełkami
duże marchewki 2
duza pietruszka 1
kawałek pora
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 3
pieprz ziarnisty
sól do smaku
wody 2 l
kości wołowe 1 kawałek
seler kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo - wołowy

Kość wołową i korpus kurczaka dokładnie umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka. Wszystko zagotować, zmniejszyć ogień na bardzo maleńki i gotować około 30 minut. Potem dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz i dalej gotować co najmniej 1,5 godziny ( im dłużej rosół się gotuje tym jest smaczniejszy ). W razie konieczności jeszcze doprawić do smaku i można gotowy rosół przecedzić. Gorący rosół podawać z makaronem ( można zrobić domowy ), pokrojoną marchewką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.01.2014 13:32
Uwielbiam rosół.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak