Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo- warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dowolne mięso drobiowe 1 kg
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt.
por 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa do zup do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo- warzywny

Mięso dokładnie umyć, zalać wodą, zasypać łyzką soli i odstawić na noc (nie wiem, jak Wy, ale ja tak robię i tak jest w przepisie). Następnego dnia odlac wodę, zalać świeżą, wsypać łyżeczkę soli. Postawić na gaz. Marchew, pietruszkę, selera obrać, pokroić w kostkę lub prążki. Pora pokroić w krązki. Wsypać do wywaru. W między czasie szumówką zbierać szumowiny z wierzchu wywaru. Wrzucić kostkę rosołową i gotowac dalej ( na małym ogniu ok. 3- 4 godziny). Na koniec przyprawić według uznania. Podawać z kluseczkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 24.11.2012 23:52
super rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak