Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół chiński z kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dag
udka kurczaka 2 szt
makaron sojowy 2 szt
groszek zielony 1 puszka
kiełki soi 1 słoik
kiełki 1 (bambusa)

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół chiński z kiełkami

Ugotować rosół z mięsa i warzyw. Marchewkę po ugotowaniu pokroić w kostkę.
Ugotować kilka grzybów mun i drobno pokroić. Odlać zalewę z groszku i kiełków. Do przecedzonego rosołu dodać groszek, kiełki, pokrojone grzyby mun i marchewkę. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego, doprawić do smaku chili, solą i pieprzem.
Makaron sojowy gotować około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skoter 28.01.2014 15:30
super przepis
adelajda 25.06.2013 21:02
ooo! takiego jeszcze nie jadłam
Jansko 06.01.2013 13:27
świetny przepis
Stenka 16.12.2012 08:52
polecam
okrysia 19.11.2012 19:54
Smaczne to!
matesko 19.11.2012 10:07
doskonałe danie na uroczysty obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak