Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Andaluzyjski z wołowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 L
wołowina 80 dag
marchew
pietruszka
seler korzeniowy
kapusta włoska 10-15 dag
ryż 2-3 łyżki
szynka 10 dag
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Andaluzyjski z wołowiny

Mięso umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ryz opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć. Rosół przecedzić, dodać ryz, pokrajaną w paseczki szynkę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Mięso wykorzystać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 14.08.2014 15:51
dla mnie danie jest smacznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak