Rosół Andaluzyjski z wołowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2,5 L
  • wołowina

    80 dag
  • marchew

  • pietruszka

  • seler korzeniowy

  • kapusta włoska

    10-15 dag
  • ryż

    2-3 łyżki
  • szynka

    10 dag
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ryz opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć. Rosół przecedzić, dodać ryz, pokrajaną w paseczki szynkę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Mięso wykorzystać do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 14.08.2014 15:51
dla mnie danie jest smacznie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat