Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSÓŁ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

woda zimna
wołowina 200g
skrzydełka kurczaka 8szt
indycza szyjka 1szt

włoszczyzna

marchew 1 duża
pietruszka 1 duża
seler kawałek
cebula 1 mała przypalana
por 1 mały
kapusta włoska mały kawałek

przyprawy

Liść laurowy suszony Prymat 2szt
ziele angielskie 4ziarna
pieprz 4ziarna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓŁ

Do garnka wlewamy zimną wodą, do którego wkładam całe przygotowane mięso i zaczynam gotowanie. Ja gotuję na początku samo mięso i wybieram szumowiny siteczkiem. Po usunięciu szumowin do garnka wrzucam wszystkie, umyte i obrane wcześniej, warzywa. Dodaję też wszystkie przyprawy i gotuje na małym ogniu tak aby tylko lekko bulgotał nam rosół. Rosół gotuje długo bo aż 4h. Po zakończeniu gotowania przelewam rosół przez sitko do mniejszego garnka, pozbywając się w ten sposób wszelkich małych zanieczyszczeń. Następnie z resztek wybieram warzywa. Rosół podaję z cienkim jajecznym makaronem i warzywami. Doprawiam do smaku pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.12.2015 10:28
Uwielbiam rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak