Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Romby ziemniaczano-parówkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
parówki 2 szt
żółty ser 2 łyżki
mąka kilka łyżek
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Romby ziemniaczano-parówkowe

Ziemniaki ugotować w mundurkach, przepuścić przez praskę lub maszynkę, dodać sól, starty ser i mąkę. Wyrobić na jednolite ciasto. Następnie dodać drobno pokrojone parówki i dobrze wymieszać. Rozwałkować, pokroić w romby i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak