Rolowany boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • boczek

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrolować boczek, włożyć w siatkę i rękaw do pieczenia. Piec godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Po tym czasie, rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka172 24.01.2011 14:43
extra, ten smak...
jolajka 31.12.2010 12:39
super wygląda i pewnie tak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat