Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowany boczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2-2,5 kg (płat)
sól 1 płaska łyżka
czosnek 2 ząbki
margaryna 2 łyżka
Musztarda sarepska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowany boczek

1. Boczek dzień wcześniej zapeklować - natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
2. Następnego dnia boczek zwinąć i związać sznurkiem. Posmarować musztardą.
3. Boczek włożyć do brytfanki lub do rękawa, dodać margarynę i piec w temp. 180 st C, 2h.
4. Z zimnego boczku usunąć sznurek, pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.01.2015 10:11
apetyczne mięsko :-)
monika141 08.01.2015 07:51
smaczny boczus
RenataZ-et 07.01.2015 21:46
super boczek
cooked 07.01.2015 21:45
coś dla ciężko pracującego mężczyzny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak