Rolowany boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    2-2,5 kg (płat)
  • sól

    1 płaska łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • margaryna

    2 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Boczek dzień wcześniej zapeklować - natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
2. Następnego dnia boczek zwinąć i związać sznurkiem. Posmarować musztardą.
3. Boczek włożyć do brytfanki lub do rękawa, dodać margarynę i piec w temp. 180 st C, 2h.
4. Z zimnego boczku usunąć sznurek, pokroić w plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 08.01.2015 10:11
apetyczne mięsko :-)
monika141 08.01.2015 07:51
smaczny boczus
RenataZ-et 07.01.2015 21:46
super boczek
cooked 07.01.2015 21:45
coś dla ciężko pracującego mężczyzny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat