Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolowany boczek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 2 kg
ząbek czosnku 10 szt
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolowany boczek

Boczek natrzeć mieszanką sporządzoną z musztardy miodowej ,soli,pieprzu, majeranku,papryki słodkiej coraz ząbków czosnku
mięso powinno leżakować w lodówce 24 godz. po tym czasie zwijam boczek w rulon ,pomagając sobie nicią między którą utykam liście laurowe.
piekę 2 godz. w temp.190 stopni.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.12.2014 11:02
bardzo apetyczny
VioletoweKucharzenie 29.12.2014 08:41
pięknie wygląda!
dollce 29.12.2014 01:47
Uwielbiam taki boczek
migotka28 28.12.2014 22:41
ale piękny boczuś, ładny pasiaty w środeczku wyszedł
Wiktoria29 28.12.2014 21:38
bardzo dobry
as28 28.12.2014 21:31
fajny boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak