rolowany boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    2 kg
  • ząbek czosnku

    10 szt
  • Musztarda miodowa Prymat

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek natrzeć mieszanką sporządzoną z musztardy miodowej ,soli,pieprzu, majeranku,papryki słodkiej coraz ząbków czosnku
mięso powinno leżakować w lodówce 24 godz. po tym czasie zwijam boczek w rulon ,pomagając sobie nicią między którą utykam liście laurowe.
piekę 2 godz. w temp.190 stopni.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.12.2014 11:02
bardzo apetyczny
VioletoweKucharzenie 29.12.2014 08:41
pięknie wygląda!
dollce 29.12.2014 01:47
Uwielbiam taki boczek
migotka28 28.12.2014 22:41
ale piękny boczuś, ładny pasiaty w środeczku wyszedł
Wiktoria29 28.12.2014 21:38
bardzo dobry
as28 28.12.2014 21:31
fajny boczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat