Rolowany boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    3 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • pieprz

    do smaku
  • boczek

    1,2 kilo
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć w moździerzu sól z majerankiem, dodać zmiażdżone ząbki czosnku i ucierać dalej.
Boczek połozyć na blace skórą w dół i natrzeć mieszanką przypraw, zawinąć ciasno i związać sznurkiem lnianym. Wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia włożyć boczek do brytfanny, wstawić do piekarnika i nastawić temperaturę na 180 stopni, piec około 2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat