Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowana polędwica wieprzowa.

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 50 dag
szynka wieprzowa 3 plastry
masło 5 dag
liście szpinaku
só, pieprz
sambal oelek
olej do smażenia
ser gouda 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowana polędwica wieprzowa.

Kroki postępowania

1
Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal oelek.
Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście szpinaku.
Krok 1 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
2
Całość zrolować, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki ( schłodzić),
Krok 2 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
3
), a następnie pokroić w plastry.
Pokrojoną w plastry polędwicę nabić po 2 kawałki na patyki
Krok 3 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
4
patyki i smażyć z obu stron na oleju. Dobrze smakuje z sosem guacamole.
Krok 4 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.01.2014 17:19
super danie!
Monika78 18.01.2014 14:51
super się prezentuje!
wyattearp 18.01.2014 11:25
przepyszne :)
Czyki 18.01.2014 10:11
Pięknie wyglądają:)
Joannasz3190 18.01.2014 10:03
Pyszności :)
Ola1984 18.01.2014 09:59
Pyszne mięsko. Uwielbiam :)
aniagdz 18.01.2014 09:51
świetny przepis!
Gabi44 18.01.2014 09:48
Będzie pyszny sobotni obiadek.Akurat mam potrzebne produkty.
Aga-25 18.01.2014 09:10
pyszne jedzonko
Agnieszka-87-25 18.01.2014 08:58
mniam apetyczne to
cukiereczek 18.01.2014 08:41
bardzo apetyczne zdjęcie
agnieszka131919 18.01.2014 08:30
rewelacyjne
Konczi 18.01.2014 08:06
pyszne są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak