Rolowana polędwica wieprzowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    50 dag
  • szynka wieprzowa

    3 plastry
  • masło

    5 dag
  • liście szpinaku

  • só, pieprz

  • sambal oelek

  • olej do smażenia

  • ser gouda

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal oelek.
Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście szpinaku.
Krok 2 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
Całość zrolować, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki ( schłodzić),
Krok 3 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
), a następnie pokroić w plastry.
Pokrojoną w plastry polędwicę nabić po 2 kawałki na patyki
Krok 4 - Rolowana polędwica wieprzowa. foto
patyki i smażyć z obu stron na oleju. Dobrze smakuje z sosem guacamole.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 18.01.2014 17:19
super danie!
Monika78 18.01.2014 14:51
super się prezentuje!
wyattearp 18.01.2014 11:25
przepyszne :)
Czyki 18.01.2014 10:11
Pięknie wyglądają:)
Joannasz3190 18.01.2014 10:03
Pyszności :)
Ola1984 18.01.2014 09:59
Pyszne mięsko. Uwielbiam :)
aniagdz 18.01.2014 09:51
świetny przepis!
Gabi44 18.01.2014 09:48
Będzie pyszny sobotni obiadek.Akurat mam potrzebne produkty.
Aga-25 18.01.2014 09:10
pyszne jedzonko
Agnieszka-87-25 18.01.2014 08:58
mniam apetyczne to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat