Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowana łopatka z rękawa koperkowo-musztardowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
majonez 4 łyżki
koperek 1/2 pęczka
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
przyprawa do potraw
sól i pieprz
masło 82%
cebula 1 sztuka w plastrach

Porada

Łopatkę podawać pokrojoną w grube plastry na ciepło do dania głównego ( polaną zagęszczonym sosem powstałym podczas pieczenia) lub na zimno do pieczywa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowana łopatka z rękawa koperkowo-musztardowa

1.Łopatkę umyć osuszyć. Rozciąć wzdłuż tak by powstał płat , lekko go rozbić. Majonez połączyć z koprem. Mięso od środka natrzeć sosem koperkowym , musztardą oraz posypać przyprawami. ułożyć wiórki masła , zwinąć mięso jak roladę. Wierzch mięsa natrzeć ponownie przyprawami. Mięso obwiązać nicią. Odłożyć obłożone plastrami cebuli do lodówki na 24h.
2.Po tym czasie łopatkę przełożyć do rękawa do pieczenia , piec 1,5 h. w piekarniku nagrzanym do 200st. 15 min przed końcem pieczenia rozciąć rękaw by łopatka delikatnie się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 22.12.2015 15:26
Cudne mięsko u mnie też się marynuje mięsko do pieczenia :)
SzczyptaChili 22.12.2015 11:20
Zgadzam się , nie ma to jak domowa wędlina :) Dziękuję :)
gosia56 22.12.2015 10:46
na pewno pyszne mięsko
IZABELA29 22.12.2015 10:29
pysznie wygląDA
ilka01 22.12.2015 10:27
pyszności :)
Wacław 22.12.2015 10:23
pysznie przyrządzone mięsko :-)
dollce 22.12.2015 09:04
wygląda rewelacyjnie
Iwusia 21.12.2015 23:41
wspaniałe, domowe mięsko
Motorek 21.12.2015 23:06
pyszne mięsko
agnieszka214 21.12.2015 22:37
Nie ma jak domowe wyroby
Jadwiga/Jaga85 21.12.2015 22:33
Bardzo smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak