Rolowana łopatka z rękawa koperkowo-musztardowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw

  • sól i pieprz

  • masło 82%

  • cebula

    1 sztuka w plastrach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Łopatkę umyć osuszyć. Rozciąć wzdłuż tak by powstał płat , lekko go rozbić. Majonez połączyć z koprem. Mięso od środka natrzeć sosem koperkowym , musztardą oraz posypać przyprawami. ułożyć wiórki masła , zwinąć mięso jak roladę. Wierzch mięsa natrzeć ponownie przyprawami. Mięso obwiązać nicią. Odłożyć obłożone plastrami cebuli do lodówki na 24h.
2.Po tym czasie łopatkę przełożyć do rękawa do pieczenia , piec 1,5 h. w piekarniku nagrzanym do 200st. 15 min przed końcem pieczenia rozciąć rękaw by łopatka delikatnie się przyrumieniła.
SzczyptaChili
Łopatkę podawać pokrojoną w grube plastry na ciepło do dania głównego ( polaną zagęszczonym sosem powstałym podczas pieczenia) lub na zimno do pieczywa

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 22.12.2015 15:26
Cudne mięsko u mnie też się marynuje mięsko do pieczenia :)
SzczyptaChili 22.12.2015 11:20
Zgadzam się , nie ma to jak domowa wędlina :) Dziękuję :)
gosia56 22.12.2015 10:46
na pewno pyszne mięsko
IZABELA29 22.12.2015 10:29
pysznie wygląDA
ilka01 22.12.2015 10:27
pyszności :)
Wacław 22.12.2015 10:23
pysznie przyrządzone mięsko :-)
dollce 22.12.2015 09:04
wygląda rewelacyjnie
Iwusia 21.12.2015 23:41
wspaniałe, domowe mięsko
Motorek 21.12.2015 23:06
pyszne mięsko
agnieszka214 21.12.2015 22:37
Nie ma jak domowe wyroby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat