Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy z ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebule 2
ocet 150 m
cukier 1/2 łyżki
ziele angielskie
śledzie 4 (mleczaki)
korniszony 8 male

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy z ogórkiem

Śledzie moczyć przez 5 godzin, zmieniając wodę 2 razy. Ryby oczyścić, usunąć mlecze, kręgosłupy i ości. Mlecze zachować. Cebule obrać, pokroić w krążki. Ogórki pokroić w słupki. Na filetach ułożyć ogórki, zwinąć, filety spiąć wykałaczką, ułożyć w słoju. Ocet, 150 ml wody, cukier i przyprawy zagotować i ostudzić. Mlecze przetrzeć przez sito, wymieszać z oliwą i marynatą. Zalać śledzie. Marynować 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak