rolmopsy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • cebula

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • musztarda

    4 łyżek
  • pieprz

    1 łyzki
  • śledzie

    15 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

robimy zalewę; woda ocet liście ziele sól i cukier gotujemy, odstawiamy do ostygnięcia, śledzie mało solne płuczemy, aby nie były zbyt grube bo sie nie zwiną, cebule kroimy w talarki, marchewkę i ogórka w zapałki, na śledzia kładziemy trochę musztardy, posypujemy pieprzem, kładziemy marchew cebulę i ogórka, zwijamy ściśle i wbijamy wykałaczkę, wkładamy zrobione zwinięte rolmopsy do słoika bądź miski i zalewamy zalewą, czas oczekiwania ok 4 dni,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat