Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    1 sztuka
  • majonez

    3 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżeczka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszka
  • kukurydza w puszce

    2 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • mix sałat

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Ola1984
Z jednej tortilli przygotujecie ok. 5-6 roladek. Tortillę należy zwinąć bardzo ciasno, aby roladki zachowały ładny kształt i nie rozpadały się podczas krojenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 15.07.2017 09:50
Zgadza się :)
Ola1984 15.07.2017 09:50
Idealna na imprezy :)
benka 04.07.2017 12:34
Szybko i smacznie :)
mirosława4 04.07.2017 11:06
fajna przekąska
Ola1984 04.07.2017 10:27
Idealna i bardzo smaczna :)
bertpvd 04.07.2017 10:22
idealna przystawka
Krystyna32 04.07.2017 10:02
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat