Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 1 sztuka
majonez 3 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczka
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszka
kukurydza w puszce 2 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
mix sałat 1 garść

Porada

Z jednej tortilli przygotujecie ok. 5-6 roladek. Tortillę należy zwinąć bardzo ciasno, aby roladki zachowały ładny kształt i nie rozpadały się podczas krojenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.07.2017 09:50
Zgadza się :)
Ola1984 15.07.2017 09:50
Idealna na imprezy :)
benka 04.07.2017 12:34
Szybko i smacznie :)
mirosława4 04.07.2017 11:06
fajna przekąska
Ola1984 04.07.2017 10:27
Idealna i bardzo smaczna :)
bertpvd 04.07.2017 10:22
idealna przystawka
Krystyna32 04.07.2017 10:02
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak