Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    1 sztuka
  • pstrąg wędzony

    100 gram
  • serek śmietankowy

    5 łyżka
  • rukola

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortillę dokładnie posmarować serkiem, ułożyć plastry wędzonego pstrąga oraz liście sałaty. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Ola1984
Rady: Z jednej tortilli przygotujecie ok. 5-6 roladek. Tortillę należy zwinąć bardzo ciasno, aby roladki zachowały ładny kształt i nie rozpadały się podczas krojenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 15.07.2017 09:52
Zgadza się :)
Krystyna32 04.07.2017 10:03
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat