Rollo Kebab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 szt
  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • przyprawa do kebaba

  • pomidor

    1 szt
  • sałata lodowa

  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilla zawijamy szczelnie w folię aluminiową i wkładamy na kilka minut do piekarnika, żeby się podgrzały. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebabów i smażymy na oleju. Pomidora kroimy w plasterki, sałatę rwiemy na kawałki. Na gorącym placku tortilla układamy porcję kurczaka oraz sałatę i plasterki pomidora.
Majonez, śmietanę i czosnek dokładnie mieszamy ze sobą i polewamy warzywa, a następnie tortillę rolujemy lub składamy na pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 10.12.2013 22:23
Ah te nasze chłopy, mogli by jeść takie kebaby codziennie
smakowita 10.06.2012 20:21
aż ślinka cieknie na sam widok !
sylwia / sytofala 04.10.2011 21:39
pyszne i piękne :)
aniapetr 24.09.2011 12:55
mniam... super propozycja na szybki obiad lub kolację
Agnieszka_B 16.09.2011 21:06
Takie jedzonko to ja lubię.... Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat