Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roldki drobiowe z nutką chili

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ser radamer 6 plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuki
ogórek konserwowy 3 sztuki
płatki chili
jajko 2 sztuki
mąka pszenna do panierowania
natka pietruszki pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roldki drobiowe z nutką chili

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka myjemy dzielimy na 6 porcji,wkładamy każdy płat do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą pieprzem i płatkami chili.. Odstawiamy.Paprykę i ogórki kroimy na paseczki,umytą i osuszon natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem. Na każdy płat mięsa kladziemy po plasterku sera radamer,następnie po paseczku ogórka i papryki sypiemy natką pietruszki i zawijamy w rulony.
Krok 1 - Roldki drobiowe z nutką chili foto
2
Panierujemy w mące pszennej,rozkłóconym jajku i w bułeczce tartej.Kładziemy roladki na rozgrzany olej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano aż będą miękkie.
Krok 2 - Roldki drobiowe z nutką chili foto
3
Podawać z gotowanymi ziemniakami i ulubionymi surówkami.
Smacznego!
Krok 3 - Roldki drobiowe z nutką chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 13.10.2013 16:10
Bardzo lubię takie roladki :)
halina17 13.10.2013 15:29
Smaczne roladki na obiad.
iwi 13.10.2013 13:44
Mniam mniam
IwonaDD 13.10.2013 13:41
smaczne roladki
kriko 13.10.2013 12:51
bardzo lubvie
Krzysztof15 13.10.2013 12:33
pyszne roladki
GOSIA18 13.10.2013 12:22
Pięknie się prezentują
Olga_SK 13.10.2013 11:50
Pysznie nadziane :)
mufinka79 13.10.2013 11:14
Bardzo lubię roladki :) Twoje wyglądają bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak